#1 2012-03-04 09:54:19

array81
Member
From: Italy
Registered: 2010-07-23
Posts: 411

UpdateFromServer use

I use UpdateFromServer to know if TSQLTableJSON is change respect last call. However if the TSQLTableJSON is change all the TSQLTableJSON is retrieve from database.
Is there a way to retrive only the records chaged not all the records?

On my application I have a grid (is a commercial component). I need update this grid if user (on client/server) application change some cell value. If I use UpdateFromServer I need redraw all cells because I don't know which cells is change, but this create lag time.

In alternative I should compare the new TSQLTableJSON with the grid but my grid is very complex so I should write a very complex code.

Is there some feature of the framework that can help me?

I think would be sufficient a way to compare 2 TSQLTableJSON and get a new TSQLTableJSON with only the difference, for any "different" record I need:
1) know if it is a new, delete or only edit record;
2) if new, the right position on the grid.

Last edited by array81 (2012-03-04 11:12:49)

Offline

#2 2012-03-04 11:20:16

Leander007
Member
From: Slovenia
Registered: 2011-04-29
Posts: 113

Re: UpdateFromServer use

As I know it is not yet implemented, look here for similar question,answer.

I needed too some small "update on retrieved data" (changing inner JSON content), so I changed the source (in not universal, nasty way) a little bit to do that smile, but I'm waiting too for the official implementation by Arnaud.

Last edited by Leander007 (2012-03-04 11:22:40)


"Uncertainty in science: There no doubt exist natural laws, but once this fine reason of ours was corrupted, it corrupted everything.", Blaise Pascal

Offline

#3 2012-03-04 12:16:43

array81
Member
From: Italy
Registered: 2010-07-23
Posts: 411

Re: UpdateFromServer use

Thanks for the answer, we hope that Arnaud listen to this request. I think it is not difficult to implement but I prefer a native solution.

Offline

#4 2012-03-05 06:14:22

ab
Administrator
From: France
Registered: 2010-06-21
Posts: 14,205
Website

Re: UpdateFromServer use

Yes, it is on the official roadmap.

See http://synopse.info/fossil/wiki?name=RoadMap

Offline

#5 2015-08-02 18:58:16

Celso
Member
Registered: 2013-05-14
Posts: 55

Re: UpdateFromServer use

Array81, good afternoon.

I'm trying to extamente this. Can you give me a hint how you are doing.

Thanks.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB